2007-01-14

Göran Perssons dubbelgångare PerseniusSe så lika de är. Vem är Persson och vem är Persenius och vad vilja de två tillsammans och var och en för sig. Gemensamt för de båda är fåfängan. Är de inte på torp så är det på latin. Fåfängt så det förslår. Mänsklig svaghet kanske men definitivt inte obetydligt.
Att jämföra Persson med August Palm och Persenius med Paulus är inte rättvist eftersom de två dubbelgångarna verkar i motsatt anda än sina föregångare. Sossarna och Svenska kyrkan är i kris.

Persenius är biskop i Uppsala och skall i sitt ämbete i första hand vårda den kyrka han har fått att ansvara för och verka för att Trosbekännelsen gäller. Även andra versen som börjar med orden: Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre.

Biskopen gör tvärtemot sitt uppdrag han fått från Jesus Kristus. För att inte stöta sig med våra inflyttade muslimska bröder och systrar håller han deras tro högre än vår kristna tro och tradition. Han struntar i alla dessa kristna syrianer, assyrier och kopter som flytt från sina hemländer efter att ha utsatts för förföljelse och folkmord utan motstycke när han nu håller på att demokratiserar Svenska kyrkan med ett avkristnande rättvisekrav in absurdum!

Vi kan inte ha skolavslutningarna i kyrkan kvar utan att göra våld på oss själva som kyrka eller på ett okänt antal elever eller lärare. Biskopen i Uppsala stift, Ragnar Persenius, anser att det är dags att sluta fira skolavslutningar i kyrkan. Han skriver på DN debatt att skolavslutningarna i kyrkan är en rest från en tid när stat, ideologi, samhälle och kyrka var en enhet.

Vad Göran Persson anser om skolavslutning i kyrkan är helt och hållet hans ensak. Vad Ragnar Persenius anser om skolavslutning i kyrkan är skamligt! Fler biskopar än polska borde ställas i skamvån

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Taddaios sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Taddaios sa...

Ärkebiskopen i Uppsala har sina rötter i Missionsförbundet, ett trossamfund som på sin tid växte fram i protest mot statskyrkans våldförande i trosfrågor. Idag våldför sig ärkebiskopen mot sina egna präster.

I sin första intervju sade den nyvalde ärkebiskopen att han inte är främmande för att polisanmäla alla manliga präster som vägrar tjänstgöra med kvinnliga präster eftersom de inte har rätt till en privat tolkning i kvinnoprästfrågan.

Mustafa sa...

Du har härmed förtjänat en kritisk länk från Portalen för kritik. Du hittar länken under "Intressanta bloggar" och förtjänar den för dina beska droppar.

Max Hobstig sa...

Beska droppar är nyttigt för alla och en var om flaskan saknar etiketten Rosens Bröstdroppar. Flyttade upp bespisningstanten för att visa Mustafa god ton och tacka för honom kaffet.

Christina W sa...

Jag tackar allra ödmjukast för beröm från hustrun och länkningen härifrån. Min förhoppning är att hustrun lagar något alldeles extra gott som tack.