2007-06-19

Tears in Heaven - Maia in Memory



Den dag kom som alltid måste komma för alla dem som vill leva. Hon låg på sidan och flämtade och kämpade efter livet som sakta flyktade i en tid av sorg och klagan. Så hördes med ens det sista djupa andetag och en suck och en liten älva, så skir och vacker, visade sig vid hennes öra och svävade upp mot himmelen. Och just som den inte syntes mer kom ett gråt och en förtvivlan och en saknad över något som vi mist och aldrig mer skall ha.

Men älvan flög högre och högre till dess en väldig jägare syntes på norra himlafästet. Ty Orion såg och visste och sträckte ut sin hand och älvan gladdes och spred sitt stjärneljus från norr till söder. Då kom som vid himmelens jakt två stora hundar, den ena större än den andra. De bet i det skimrande ljuset så försiktigt och lent och flög över himmelen och visade ljuset sin plats.

Och ser man nu upp mot himmelen en natt skall man se en ny liten stjärna vid Orions fot. Den skimrar i älvans stjärneljus och blinkar och blänker; bara så som en saknad vän kan göra för att tårar skall hindras att blöta den kind som saknar en mest.

Nyligen: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej min vän. Hur är det med er?? Tänker så mycket på er och undrar hur det är med er. Här har vi ett skit väder, inget kul men det går ändå. Vill önska er en fin midsommar. Må så gott och var rädda om er. Kram /
Ann-charlott

Anonym sa...

*rörd*


Sommarens sista servitris
Om kyrkhundar