2007-01-16

Budo & Kampsportsförbundet ogillar IshockeyförbundetSvenska Ishockeyförbundet har sökt samarbete, utan framgång, med det Svenska Budo & Kampsportsförbundet med motiveringen att hockey är en kampsport som kan ses som en hybrid mellan boxning och kendo fast på is. Svenska Budo har avslagit ansökan med följande motivering:

1) Kendo är en kampsport med mycket gamla anor. Ursprunget är samurajens stridskonst med det japanska svärdet. Boxning, The nobel art of selfdefenses, är en sport där två tävlande försöker träffa varandra med händerna. Ishockey är en sport där två lag försöker träffa varandras spelare med slagträ som kallas klubba.

2) Hockey är en omanlig och brutal gruppboxning (film-GB) som saknar det ädelmod som är helt vägledande inom alla budosporter. Svenska Budo & Kampsportsförbundet kan inte tillåta avklädning av skyddsutrustning under pågående match för att nå högre grad av skadeverkan på motståndarna som i hockeyboxning (film-HB)

Andra om: , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja den va ju faktikst ritigt fyndig, kan ju se mer om "Hockey" på kalla fakta denna veckan.

Elisabeth sa...

hahahaa!!
Är det inte allmänt känt att det enda en hockeyspelare kan är just att spela ishockey!? Jag kommer ihåg en intervju med en viss före detta målvakt i HV71. Han fick frågan: Vilken är din senaste lästa bok?
Svaret blev: Jag har aldrig läst en bok i hela mitt liv.
Det summerar en hel del tycker jag..hehe

Blackout sa...

Bra inlägg! Hockey är vidrigt att se på, pucken verkar överflödig med rinken full av pappskallar.

Korrekturläsaren sa...

Jättebra!
Två stavfel bara. I stycket om boxning ska det stå tävlande sen i sista stycket ska det stå motståndarna.

Per i Hägne sa...

Elisabeth.
Målvakten visste i alla fall vad en bok var för något. Det var väl bra! Eller hur?

B-tränare sa...

Från kamp till kramp
Från ishockey till kamphockey
Tycker faktiskt att det är en viss skillnad

kontakt sa...

Jag har en gång läst en vansinnigt rolig tecknad serie som gick ut på att ishockeyn är en japansk gammal idrott från Hokkaido... där munkarna får träna i flera år innan de spelar sin första match (som de flesta av dem inte överlever), och får meditera över mantran som "jobba jobba jobba" och "derby är derby". Ingen som vet var jag kan hitta igen den?