2007-01-19

Jag fick ett mejl från en tidigare patientHej Max! Patient på psykakuten 2001, tror jag. Du var den enda av personalen som satt ner och snackde med patienterna. Jag tyckte det var himla trevligt och det tyckte de andra patienterna också som jag träffade senare när vi blivit utsläppta. Det som fick mig att friskna till var inte alla medecinerna utan de andra patienterna och du då förstås som va den enda normala bland personalen.
Du är så gullig, jag dör! // "Carro"


Det är klart att man blir både stolt och glad, när en patient skriver så fina ord om / till en gammal behandlingsassistent. Man kan även tycka att det verkar vara en rätt oproffsig relation till patienten. Men befinner man sig i en bransch där ens empati är en stor del av de verktyg man har att jobba med så blir det kanske enklare att förstå. Min erfarenhet är att det som egentligen brister är politikernas brist på kunskap om vilka resurser psykiatrin behöver för att göra ett bra jobb. En politiker är ofta en person som bara ser till alltings kostnad och ingentings värde. Quod scripsi scripsi

Andra om: , , , , ,

4 kommentarer:

Katarina sa...

Hejsan Max!

Tack för ett trevlig och lite ovanligt inlägg i min gästbok *ler*
tillräkligt intressant för att jag backar tillbaka och nyfiket kikar efter vem som ligger bakom orden till mig.

Ja psykiatrin är verkligen EN HISTORIA för sig en mycket SORGLIG och OFTA KRÄNKANDE för individen .... för att vara mer exakt den BORTGLÖMDA individen och individualiteten som bor i våra hjärtan och själar.

Sjukvården har verkligen URHOLKATS och ibland undrar jag om personalen har fått sina legitimationer i en flingpaket vid fruksotbordet innan de bestämde sig för att gå till jobbet den första dagen.

Söt liten film *Ü*

Ha en fin fortsättning på lördagen
och ta väl hand om dig och hunden

Helg hälsningar
Katarina Solglimt

Blackout sa...

Det är inte bara psykiatrin som urholkas, det är hela folkhemmet som kommit i gungning och det är smärtsamt när serotoninhöjare ersätter det mänskliga samtalet.

Frågan jag ställer mig är om folkhemmet var så bra egentligen, om vi inte blev lite väl inlindade i bomull?
Vi blev bräckliga i stället för harmoniska.

Krakatuamannen Max Hobstig sa...

Det är riktigt uppfattat flickor!
Jag har ju nämligen själv varit politiker och vet vad som prioriteras!

Elisabeth sa...

Håller med alla föregående inlägg här. Kunde inte sagt det bättre själv. Det svenska fokhemmet är idag en sprucken dröm där utsatta människor får det allt svårare att hävda sej i samhället. Skolsystemet bland annat och vården av äldre & sjuka människor går åt helvete. Det är väl inte konstigt att folk tröstar sej med prylar, droger & annan skit.